Prechádzka do parku

Ženy šli o5 do obchodov a otec dokončiť jednu zákazku a tak som sa s deťmi vybral do neďalekého parku na prechádzku. Natreli sme sa krémom na opaľovanie a vybrali sa na prechádzku. Šli, šli až sme došli do parku. Asfaltový chodník a popri ňom stanovištia na cvičenie – volajme to kyslíková cesta. Neviem čím to je (včera na prechádzke sa pri mne zastavil tiež starší pán na bicykli niečo pýtal) ale hneď sa ku nám prihovoril starší pán, že či ideme cvičiť. Tak reku, že NO. Tak či len tak na prechádzku a ja že YES :D. Cestou s5 som si povedal, že pôjdeme inou cestou ako tam a ukázal som deťom základnú školu. Na jednej križovatke sme našli aj kostol.

Prvá prechádzka

Dievčatá na nákupoch, otec v práci tak som sa vybral na prechádzku. Hneď prvá vec, čo ma zaskočila keď som vyšiel z domu: kde majú chodníky??? Prechody áno, chodníky nie. Prešiel som sa okolo „bloku“, cestou bola škola ale tu už majú prázdniny od 15.6. takže bola prázdna. Popred školu a popri väčších cestách majú aj chodníky (aspoň na jednej strane).

echo „Hello USA“;

Cestou z letiska Miška zaspala. Cesty tu majú širšie, krajnice sú takmer ako ďalší pruh, všade kopa stromov. Chytili sme akurát zápchy tak nám to trochu trvalo ale v pohode. Všimol som si, že tu jazdí veľa áut s preliačinami a škrabancami. Niekoľko áut ako u nás ale častejšie boli veľké terénne autá, dodávky a kamióny ako z filmov.

Let

Po pojazde na dráhu sme vzlietli. Pocit to bol divný ale nebolo to také zlé ako mi to veľa ľudí opisovalo. Dosť nepríjemné bolo nakláňanie lietadla ale dalo sa to. Po ustálení výšky začali letušky rozdávať sáčky s krekrami, chvíľu na to s občerstvením (voda, cola, džús, víno). S tymi nápojmi chodili dosť často. Sem-tam prešli aj s košom aby pozbierali poháre a sáčky. Neskôr prišiel na rad obed. Jediné, čo som letuške rozumel bolo beef tak reku pôjdeme na istotu. Dali nám tácku, na nej mištičky. V jednej miske niečo ako fašírka s grilovanou zeleninou a prekladanými pečenými zemiakmi, v ďalšej nakrájaná zelenina a v ďalšej nejaký tvarohový krém. K tomu maslo, bagetka a dresing. Mne osobne to chutilo, Aďke tiež, Majka tiež ako-tak zjedla a Miška takmer nič. Krémiky sme si nechali ba neskôr. Neskôr podávali aj kávu a čaj. Počas letu sme si na obrazovkách v sedadlách […]

Odlet

Odlietali sme z Viedne. Nakoľko to bol náš prvý let v živote a hneď sme sa dali na takmer 10 hodinový let tak sme z toho mali každý iné pocity. Po príchode na letisko sme vytlačili štítok na veľký kufor, chceli sme ho dať aj zabaliť ale 15€ nám prišlo fakt veľa za kus fólie (chápem, letisko je drahé). Tak sme odovzdali veľký kufor našej leteckej spoločnosti (Austrian Airlines) a našli tabuľu s odletmi, kde sme sa po chvíli dočítali, že letíme z brány G01. Rozlúčili sme sa so sestrou a prešli sme turniketom k prvej bezpečnostnej kontrole, kde sme do prepraviek naskladali príručnú batožinu, elektroniku a pár drobností. Prešli sme skenerom, o5 si všetko pozbierali a vydali sa k pasovej kontrole. Keďže boardingpasy som mal ja v telefóne, plán bol, že všetkými kontrolami prejde najprv Aďka, tak Miška, Majka a na koniec ja. Prišli sme teda k automatizovanej pasovej […]