Florida: Disney World – Magic Kingdom Park

Plán navštíviť 3 parky je síce fajn ale rozhodli sme sa (pre dobro celého sveta) mať po každom parku deň oddychu. V piatok a pondelok do parkov ísť nemôžeme keďže psíky majú naplánovaného lekára, hneď 6.7. sme sa vybrali do Disney Worldu (DW), resp. do jedného z jeho štyroch častí – Magic Kingdom Park (MKP). Cesta z domu nám trvala 3 hodiny 🙁 takže sme dorazili okolo 11tej. Po zaparkovaní sme sa prešli k monorailu (jednokoľajový vlak, ktorý jazdí asi 10 metrov nad zemou), ktorý nás odviezol k vstupným bránam MKP. Keďže sme kupovali lístky cez internet, museli sme vystáť radu aby nám dali vstupné kartičky. Vstup do areálu je podmienený priložením kartičky a načítaním odtlačku ukazováka (aj u detí).

Po vstupe sme sa ocitli na námestí, resp. na hlavnej ceste celého parku. Zašli sme do pár budov a postupne sa presúvali ďalej k atrakciám. Ako sme tak pozerali, po chodníkoch sedeli ľudia. Vravíme si, žeby toľko ľudí naraz oddychovalo je divné. Tak sme si uvedomili, že po ulici pôjde sprievod postavičiek a vozov. Tak sme si teda našli miesto (na chodníkoch je žltou čiarou vyznačené, kde môžete a nemôžete stáť, tiež je tam kopec personálu, ktorí to tam riadi). Tak sme sa teda postavili k davu počas čoho sami zamotala šnúrka z ruksaku do fľaše jedného koordinátora priestoru. On mi vraví, že nemôžem stáť mimo vyznačené zónu, ja mu vravím, že to nepôjde. Tak sme sa pár sekúnd krútili až potom mu došlo, že sme spojení. Vravel, že sa mu za 7 rokov toto nestalo 😀

Počkali sme teda kým sprievod prejde, spravili sme niekoľko fotiek. Tak sme sa šli najesť do síce otvorenej budovy ale bola klimatizovaná takže sme sa popri jedení aj schladili. Doplnili sme tekutiny a vybrali sa k zámku. Tam sme stihli posledné minúty predstavenia. Ďalšie predstavenie malo byť o 13:55. Tak sme sa pomotali okolo, spravili si fotky so zámkom a zo zámku. Dovnútra sa ísť nedalo. Vybrali sme sa do časti Tomorrowland. Prešli sme si to, objavili sme tam autíčka a veľkú reštauráciu.

Pri takmer každej atrakcii písalo, koľko minút sa na ňu čaká a koľko minút sa čaká s príplatkom k lístkom. Napríklad na autíčka sa čakalo 35 minút a so špeci lístkom 3 minúty a 50 sekúnd. Keď sa blížil čas predstavenia, dorazili sme k zámku. Postavil som sa rovno pred neho aby som mal v zábere celý zámok aj s predstavením. Tak som to celé natočil a popri tom spravil niekoľko fotiek. Vystúpenie má asi 15 minút a končí ohňostrojom.

Tak sme sa vybrali ku kolotočom. Deti absolvovali let na Dumbovi, tak sa krútili v šálkach, a jazdu na koňoch. Cestou sme natrafili na parník a keďže sa naň nečakalo šli sme. Plavba trvala cca 30 minút. Počas nej sme videli indiánov, vysokú zver, jaskyňu, malú horskú dráhu – vláčik, ktorý jazdil v hore a ďalšie.

Tak sme natrafili na lietajúci koberec a pľuvajúce ťavy. Keď sme o5 prišli k zámku, mal tvorené dvere tak sme sa šli pozrieť. Vo vnútri je reštaurácia a na chodbe sú na jednej strane mozaiky s disneyovskou tématikou. Potom sme sa odobrali k autíčkam, kde sme si vystáli asi 30 minútový rad.

Potom sme sa už premiestnili k zámku a čakali sme na záverečný ohňostroj. Osobne mi táto show nechýbala, nakoľko je to záver celého dňa v parku a celý národ sa potom bude chcieť naraz vytrepať von. No ale ostali sme, čo už. Video aj keď nie celé (musel som na chvíľu položiť Mišu z ramien na zem) prikladám nižšie. Po tomto predstavení sme sa ešte zastavili kúpiť deťom suvenír a pridali sme sa k mase ľudí, ktorá sa chcela dostať preč.

Počas sprievodu do obeda, vystúpenia po obede a nočného ohňostroja som vždy čakal, kedy začne hrať znelka na Coca-Cola kamión – prišlo mi, že je tá hudba dosť podobná 😀

Domov sme dorazili okolo 2hej ráno.

« z 8 »